hír
Minden háziasszony rémálma a főzés utáni mosogatás, amikor meg kell birkózni a makacs, odaégett szennyeződésekkel. Mielőtt nekiveselkednél a kellemetlen súrolásnak, érdemes szétnézned a konyhában, és a nagymamáktól ellesni néhány időhatékony trükköt.
Félelmetes belegondolni, hogy az utóbbi két évtizedben mintegy háromszorosára bővült azoknak az illatanyagoknak a száma, melyek bizonyítottan allergiás bőrreakciókat váltanak ki. Ezek gyakorlatilag mindenben ott lehetnek, ami illatos, így a parfümökben is. Felmerülhet a kérdés: választanunk kell az egészség és a finom illatok között?
A konyhai edények megfelelő tisztítása nemcsak a higiénia, hanem a felület minőségének megőrzése szempontjából is fontos. Gondolj csak a leragadó palacsintatészta vagy a könnyen odaégő ételekre – kész rémálom. A hatékony takarítás említésekor a legtöbben drága tisztítószerekre gondolnak. Vannak azonban olyan, elsősorban a sütés-főzés használt anyagok, melyek erre a célra ugyancsak kiválóan alkalmazhatóak.
A parfüm eredetiségének megállapítása elsőre egyszerűnek tűnő feladat, pedig a dolog mélyére nézve rájövünk, hogy ennél összetettebb kérdésről van szó. Sokak szerint az illat tartóssága alapján eldönthető, az adott termék hamis-e, a valóságban viszont teljesen szubjektív, mennyi ideig érzel magadon egy illatot.
Több ezer hamis serpenyő- és edénykészletet foglaltak le a NAV pénzügyőrei Vámoszabadinál.